Tankar...


    Publicerat: 2010-06-24| 14:47:13

Härligt solväder !!!

Här sitter man inne när de är sånt härligt väder ute. Men de är ju så att äter man pencilin ska man inte vara i solen. Fruktansvärt tråkigt tycker jag då. Men vad ska man göra?!
Har precis bokat och betalat resan till Gotland. Ska bli så skönt med semester och lite lugn och ro. Barnen får hur mycket som helst att springa på och leka. Jag vill åka redan idag =(
Satt just och läste igenom de bloggar jag läser oftast. Och fick mig en fråga i huvudet. Får man inte blogga om vad man vill och hur man vill? Finns de en oskriven regel om hur man får blogga och icke?
Jag skiter i om folk tycker min blogg är skit eller bra, de är jag som ventilerar mig själv. Visst ALLA har rätt till en åsikt och man kan inte älska alla. De finns inte en enda som kan säga att han/hon är bäst på allt. Vi alla är bra på något. Och när man börjar blogga så tycker jag att man kan ju läsa lagen lite t.ex PUL person uppgiftslagen. Alltså man får inte publicera andras namn osv. De är väl mer eller mindre en självklarhet tycker jag. Dock inte alla som jag. Och vill man nu publicera något så behöver man ju inte använda namn eller HON eller HAN. Vilket jag tycker skit synd om en bloggare som jag följt ett tag. Hela tiden personangrepp, elaka saker, nedvärderande. Personen ifråga får aldrig vara ifred. Så fort ... ställt sig på fötterna så kastas ... ner igen och de kommer något. Alltså kan inte alla bara vara vuxen för en stund och fundera innan dom skriver, kanske sopa rent framför sin egen matta innan man försöker städa hos andra? Kan ju vara en idé. Nej nu ska jag faktiskt ta mig en tablett och vila lite =) Tjingen ...

Solen lyser men inte jag med den ...


    Publicerat: 2010-06-21| 10:44:27

God morgon igen då!!

Fick sova lite till ialla fall. Så nu är man uppe på benen och plockar som vanligt. Har precis startat tvättmaskinen och diskmaskinen. Plockat ordning i hallen och torkat bänkarna. Har en hel del att göra kvar men får ta de i min egen takt för annars funkar de inte. Hostar som en idiot fortfarande. Tog tabletten imorse men de var de värsta jag kunde ha gjort för jag spydde som en gris efter de. Så nu lär jag bege mig till apoteket för att ta ut medicin och sedan fixa med lite annat som MÅSTE  göras. Jag som bara ville ligga hemma på soffan och vila hela dagen. Men nej nej slit ut mig bara!!
Ska fortsätta här hemma så jag blir klar någon gång...

När?


    Publicerat: 2010-06-21| 05:43:55

God morgon!!

Ronja tyckte att de var morgon nu klockan fem på morgonen. Vi har bara sovit 2 timmar ca pga den hemska hostan som vi båda har. Var till läkaren igår och de visade sig att jag hade bihålsiflammation, skit roligt eller inte. Men fick antibiotika som jag ska äta och skulle jag inte vara bättre om 3 dagar så skulle jag återkomma. Ska ringa Hälsocentralen ang Ronja idag för att se vad dom säger. Var ju dit i fredags och då fick hon molipect. Men de verkar inte hjälpa, hostan har blivit mera intensiv, lite som kikhosta. Vi får se vad dom säger som vanligt.
Jag har verkligen inte tid att vara sjuk, har ju 3 barn att ta hand om. Sån tur är så ställer mamma och MIN familj upp och hjälper mig med Emil. Han vaknar ju vissa nätter och speciellt av vårt hostande. Så de är skönt att han sover hos mamma/mormor. Då slipper jag gå upp med en till om nätterna. De är så mycket man ska hinna med trots att jag inte sovit på 5 dagar, är inne på 6:e dagen med sömnbrist. Man ska tvätta, städa, göra mat, plocka, vika tvätt, vara social, hålla koll på barnen ja "you name it". De är ingen vidare hit att knappt stå på benen då faktiskt. Men vad gör man inte för sina barn?!
Ska till arbetsförmedlingen egentligen idag, men jag orkar fan inte med de också. Ska ringa och meddela handläggaren ang de. Vill bara liggga på soffan och vila hela dagen. Rasmus ska till dagis ialla fall sen får Kenth ta Ronja så jag får vila. Ska lägga mig igen nu för hon verkar vilja sova en stund =)

Fortfarande


    Publicerat: 2010-06-20| 00:12:36

Är fruktansvärt sjuk och tycker synd om både mig och Ronja. Vi hostar gröna gubbar & nyser och fräser gula gubbar. Så trist man orkar inte göra något alls. Så bloggen får vänta. Ska sova nu om jag nu får de för min tös. Hon lider verkligen av att vara sjuk!!

Orkar inte


    Publicerat: 2010-06-18| 20:48:26

Var med Ronja till läkaren idag och faktiskt tog dom oss på allvar så dom undersökte henne noga samt att hon fick medicin så hon kan sova. Hon har redan börjat äta som vanligt igen =)
Själv är jag hängig, hostar, nyser om varannat. Jag har liksom inte tid att vara sjuk då jag har 3 små troll att ta hand om. Känns att man endast sovit 45 min inatt. Men ska försöka sova lite mera senare. Försöker att inte vända på dygnet också. Så tvätt och plockande som gäller för att hålla mig vaken =) Nu orkar jag inte skriva mera hörs en annan dag =)

Uppdatera mera ...


    Publicerat: 2010-06-18| 02:19:30

Tjo hopp i natten!!

Tänkte att jag skulle uppdatera bloggen lite. Som ni kanske vet så har jag haft problem med gallan och åkt som en jojjo på sjukhuset. Fick dock komma hem med morfin tabletter, planerade ett dop, hade gäster osv. Så jag blev helt slut och är fortfarande. Bara de att nu så blev Ronja dålig i förrgår eftersom de är en ny dag idag. Hon fick andningsuppehåll till och från i 7 minuter. Den värsta tiden i mitt liv är när mina barn ser helt livlösa ut, senast var ju Emil med feber kramperna. Vi fick åka ambulans in för att läkaren kollade henne sen skickade hem oss. Vilket resulterade i att hon e sämre och låter som 10 små grisar. Hon har varit ledsen hela kvällen / natten tills jag fick idén att hon skulle sova sittandes. Ja jag vet de låter hemskt. Men nu får hon sova och hon har ätit som hon ska. Nu vågar inte jag lägga mig istället och ska ringa HC direkt imorgon bitti.
Jag är lika dålig som Ronja, med hosta, feber och halsont. Inge vidare alls de där så jag vet hur hon känner de faktiskt.
Andledningen till att jag inte uppdaterat är att de varit för mycket för mig den senaste tiden att de inte finns ro till att blogga. Tiden som blir över har jag sovit för att jag varit utmattad. Men nu vet ni vad som hänt ialla fall och jag ska försöka uppdatera mera.
Har precis startat en maskin tvätt som jag ska ta reda på och disken ska jag plocka in i skåpen. Flumma runt på Fb hela natten blir de nog. Funderar om jag ska tigga åt mig en tidning av de som delar ut dom =P
De börjar redan bli ljust ute och då är klockan 02:18 liksom. Nej jag har inte så mycket att skriva om nu faktiskt så de blir lite andra sidor nu =)
God Natt till er som får/kan sova

Vilken dag


    Publicerat: 2010-06-06| 14:23:19

Började morgonen med att inte ha sovit alls, när jag väl somnade var de sånt liv så jag lära gå upp. SUCK säger jag bara för dessa sömnlösa nätter. Dagen har bara varit skit hela dagen. När jag kommit upp så har hund rackaren pissat ner min matta. Skit roligt, bara att kasta skiten. Sen fortsätter de vara kaos, L är upp och ner hela tiden. Bråkar och slår de små bröderna och dom ger igen så är de full rulle. När de väl blir lugnt och de större barnen går ut ja då smäller de till direkt. Emil ramlar ur gungan rätt ner i plattorna ute så han har ett stort skrapsår i huvudet/pannan. Han ser bedrövlig ut. Stackars min bebis alltså. Har gjort ordning mera på baksidan och gått med sopor som de fanns miljontals av. Emil följde med och gissa vad han gör?! JO stupar i asfalten. Han skulle nog inte ha vaknat idag utan sovit vidare =(
Gick en sväng till affären medans solen var på topp, barnen fick glass och lite nödvändigheter skulle med hem. Tvättmaskinen går för fulla muggar och jag ska vika tvätt och städa badrummen. De finns hur mycket som helst att göra. Tack för regnet =)
Nej nu ska jag faktiskt börja så jag blir klar idag, vill bara lägga mig och sova. Lika bra att inte slöa då =)

Ett tag sedan


    Publicerat: 2010-06-05| 13:04:38

God förmiddag!!!


Nu var de ett tag sedan jag bloggade igen och varför tänker jag inte skriva. Har mått lite dåligt och inte orkat med livet som de är. Mera behöver ni inte veta =P
Barnen mår bra och frodas. Ronja "kacklar" mest hela dagen då hon upptäckt att hon har en röst som låter olika =)
Emil pratar som bara den och visar saker hela tiden. Den lilla sparven blir 2 år, tänk så liten min bebis egentligen är alltså. Så på torsdag blir de kalas för han samt på fredagen ska vi döpa Ronja. Kenths foster familj kommer från gotland bara för att vara med på dopet samt Emils födelsedag =) De kommer bli helt underbart. Dock inte för mig som ska fixa 200 ballonger till killen =) Ska försöka övertala mina syskon att hjälpa mig, samt sandy som vanligt. När Rasmus fyllde hade vi 100 ballonger inne i köket. Men nu när Emil fyller på Sommaren så vill jag ha kalaset ute och ballonger hela baksidan =) Hoppas han blir nöjd.
Rasmus är en jätte duktig kille med sina syskon, han blir bara större och större. Tur att han kryper upp i mitt knä ibland så vi får lite mys tid. Idag har vi en mamma & Rasmus dag ialla fall. Bara vi och Ronja då hemma. Har varit till affären och njutit av solen med lite glass. Och så trodde han att man kunde cykla IN i ett staket. KRASCH sa de så låg han på backen och skrattade åt sig själv tills han såg blodet. Då blev han ledsen. Nu ska vi mysa i soffan och ta en sen lunch. Har precis fått Ronja att sova. Kenth är med Linus och fiskar & Emil tog en tripp till sin älskade mormor. Fick han skulle han vara där jämnt =( Han har så roligt med moster, morbror och mormor att han inte ens har tid att vila middag. Funderar om man ska grilla senare och plocka ordning på baksidan kanske =) Men nu har jag inte tid att skriva mera för Rasmus vill ha min uppmärksamhet =)
Tjingen