Gott Nytt år!!!


    Publicerat: 2009-12-31| 12:55:18

Gott Nytt år alla vänner & ovänner !!

Det nya året kommer vi vara sjuka eftersom vi sitter och snorar fortfarande och prickar är kvar. Dock fick vi en strålande nyhet nu på morgonen. Jag ska bli MOSTER!!! Wohooooo.. Nikki & Andreas ska ha en liten bebis dom också. Helt underbart glada för deras skull. Kunde jag gå ut naken och skrika hade jag banne mig gjort de. Men nu ska vi inte skrämma hela sandviken för då blir de överbelagt på sjukhuset av alla som åker på hjärtinfarkt =))
De nya året börjar med andra ord bra. Vi ska ha lite middag här hemma och bara mysa med familjen. Hade väl velat göra något men inte lätt med sjuka barn. Kanske åker in till mamma en sväng med barnen så dom kommer ut ialla fall. Tänkte göra gräddstuvade Roulader & potatisgratäng med sallad till & senare blir de ost, kex & vindruvor. Barnen får lite godis också =0)
Nu ska jag fixa med den sista tvätten och göra mig klar ialla fall. Har foglossningar som heter duga, trodde jag skulle behöva ringa ambulance igår men de gick bra efter 3 timmars värkar. Tur att man ska till läkaren den 4:e ..
Tjingenling

Sjuklingar


    Publicerat: 2009-12-30| 12:16:07

God morgon!!

Nu är vi sjuka hela bunten. Emil snorar som en kråka likaså jag, Rasmus har vattenkoppor överallt. Fick han att somna samt äta vid 12 tiden i natt. Så ingen av oss är speciellt pigga om jag säger så. Finns så mycket jag skulle vilja göra, men vill inte dra ut barnen i onödan. De är ju ganska kallt här -17 grader. Måste ialla fall försöka få köpa mig en kalender så jag har de. Ska fortsätta tvätta undan samt städa här hemma. Allt är en enda kaos känns de som fast dom som varit hit säger att de inte är de. Men jag som vill ha ordning och reda då ska de vara så. Försöka städa ut sjuk bacillerna. Damma, städa, torka, vädra överallt så kanske vi blir frisk *tvångstanke?! * Kanske lika bra man försöker med något ialla fall för sitta som en idiot de kan varken jag eller barnen. Vi måste vara sysselsatta mestadels av våran vakna tid. Har målat och pysslat med pärlor på morgonen. Och nu då när dom ledsna?! Lite pannkakor ska vi nog fixa till enligt Rasmus förslag. Drar mig vidare..
Tjingelingen

Prickar ... =))


    Publicerat: 2009-12-29| 14:42:22

Nu har mina efterlängtade prickar kommit.. Alltså vattkoppor. Har velat att barnen ska ha de så dom slipper ha de senare i livet. Linus är 10 år och har inte haft de ännu. Kenth är 32 och har inte heller haft de tydligen. Så typiskt att Linus inte är hemma när väl prickarna kommer till oss. Låter som att jag är värsta skadeglad men de är jag inte ville ju bara ha dom så man slipper de med en liten bebis sen. Rasmus är den enda ÄN så länge som fått de. Han e jätte söt med sina prickar överallt på kroppen. Kanske därför han kliade och vaknade inatt. =/
Vi skulle ha varit ner på stan men de blev inget då jag gjorde upptäckten med prickarna. För jag vill INTE smitta folk som inte själva vill ha de så att säga. Fast lite hoppas jag på att Kenth ska få dom =)
Idag blir de en inne dag för oss och bara mysa. Killarna bygger med tåg nu och pratar för fullt. Emil är mest sur och grinig. Han kanske håller på att bli sjuk mitt i allt också. Ska försöka ta en promenad senare till affären ialla fall. Så man får lite luft. Håller på med tvätt som vanligt och plockar. Önskar man hade lite ensam tid ibland men de får man se sig i stjärnorna efter. Kenth jobbar sent och då är de stängt överallt. Lika bra att bara mysa idag. Snart är de nyår också, tänker inte ha ett löfte som jag sedan bryter lika snabbt. Men ett kan jag ju ha och de är att gå ner i vikt. Har ju redan gått ner 4,7 kg på 5 dagar. Hur de kommer sig de vet eller förstår varken jag eller barnmorskan. Jag hoppas ju på mera vikt nedgång efter förlossningen =)) Nej nu bråkar grabbarna grus så de är lika bra jag tar dom.

Städar, Fixar, Tid ?!


    Publicerat: 2009-12-28| 12:48:58

God middag!!

Jag har lagt bloggen på sidan som ni kanske märker. Jag har faktiskt inte tid för den då trollen är hemma med mig 24/7. Älskar när dagis är stängt så slipper jag hitta en lögn för att ha dom hemma. Mina barn är verkligen mitt allt & de är INTE en dans på rosor med 2 killar som slåss om mammas uppmärksamhet eller leksaker. Men de tar jag faktiskt. Hellre killarna hemma än på dagis. Ialla fall så har vi haft en underbar jul. Kenths pappa med sin familj var här och firade med oss, Mamma & hennes familj också. De var fullt hus med andra ord och de trivs vi med. Sen har de väl inte varit så mycket. Barnen är förkylda igen =/
Idag har jag plockat och fixat bort julen från köket. Resten av sakerna får vara kvar ett tag till för barnens skull. Senare ska vi till barnmorskan jag & Rasmus. Mamma var hit på förmiddagen då frågade jag om Emil fick följa med henne hem så hämtar ja han när vi är klar där. Har tvätt i hela badrummet känns de som. Försöker komma i kapp med allt när jag bara har lilla mammusen hemma. Han hjälper till och berömmer mig hela tiden för hur fint de blir överallt. Kanske ska försöka få i han lite lunch också. Barnen tog en sen frukost då dom älskar att sova precis som mamma =) Nej ska faktiskt fortsätta här nu så jag förhoppningsvis blir klar innan midsommar =))
Tjingelignen... Lägger in kort senare

God Jul


    Publicerat: 2009-12-23| 09:35:09

Inne en snabbis för att Önska er en Riktigt God Jul!!

Har inte hunnit uppdatera som jag lovade er igår =( De vart så mycket för mig när jag var till sjukhuset. Vi fick reda på könet på bebisen som bor i min mage. De är en liten Ronja där inne. Linus var med på Ultraljudet och fick se allt på bebisen samt egna kort. De var en riktig upplevelse för han. Efter sjukhuset var vi och handlade massa mat hem. Idag ska jag bara bege mig iväg för att fixa syrrans julklapp. De är de enda jag har kvar att göra =) Sen blir de lugna stugan. Eller jo jag ska ju städa eftersom svärfar med familj kommer ikväll. Vill ju inte ha de stökigt då =P
Gävle Bocken har brunnit inatt också så nu kan man inte visa den =( Kunde den inte fått stå till julafton då?! Nej nu ska jag fortsätta tvätta och fixa här hemma.. Ha en riktigt God Jul & försök att inte stressa ihjäl er i all jul rusch..
Tjingelingen!!

Stressssssss


    Publicerat: 2009-12-22| 09:39:54

Har inte bloggat för de har varit ganska stressigt här hemma. Fick en blod propp i hjärnbalken tydligen som utgav sig för att vara migrän. Så man har varit på sjukhuset en del då. Aldrig mera ha de så här faktiskt. Idag är Linus här för att följa med oss till sjukhuset =)
Så vi ska faktiskt bege oss nu men jag skriver mera senare. Ska försöka fixa de sista julklapparna också. Hoppas ni alla får en fin & "vit" jul med era nära & kära..

Bloggar senare... Bye

Emil = snorkråkan


    Publicerat: 2009-12-16| 09:00:32

Vaknade 8 imorse av att mamma ringde ang sin bil som inte alls vill funka som vi vill. Senare vaknade snorkråkan också =) Han verkar inte vara lika hängig som igår, för igår gick inget. Han snorar och man hör på halsen att de är rossel i den. Ska försöka få en tid till hälsocentralen med han. Dock busar han som vanligt här hemma & bär på sina kuddar. Ligger just nu på golvet och gosar med en kudde =))
Nej ska man göra frukost till kråkan & sen ringa lite samtal.. Skriver kanske mera senare när de finns tid..
Ha en bra dag & klä er varmt om ni ska ut.. Tjingen

Snö Snö Snö


    Publicerat: 2009-12-15| 10:56:14

Vilken härlig morgon man vaknade till.. Alldeleds vitt överallt. Dock inte så roligt att de fortfarande snöar och yr runt. Emil fick åka pulka till bilen idag =) Han satt så fint i den. Men tyckte nog inte om all snö. Han såg väldigt fundersam ut och påpekade att de kom snö på han. Rasmus är ju hos mormor & busar i snö där. Han och morbror Marcus hade varit ute tidigt och skotta åt mormor. Helt tokiga dom där 2 tillsammans. Själv skulle man till kriminalvården idag men hon avbokade mötet då jag får foglossnings värk så fort jag går. Känns som en rejäl sammandragning. Så nu blir de att ställa väckar klockan på 6 redan så jag har god tid på mig för att gå till bussen. Man kanske ska börja städa uppe så de är klart. Sen blir de att försöka ta sig till sandvikenhus för att få en motorvärmar plats samt söka ett annat garage. Var till Lena & Janne på förmiddagen också. Vem var där då?! Jo mamma Petra med bebis. O snacka om sötaste bebisen då. Helt underbar låg han där och flinade i min famn. Helt underbart fin och underbar liten kille de där. Nej ska man dra igång att fixa med tvätt och plocka leksaker?!
Tjingelingen

Har inte tid faktiskt


    Publicerat: 2009-12-14| 23:21:11

God kväller...

Jag har faktiskt inte tid eller orkar med bloggen för tillfället. Försöker skriva något men raderar de lika snabbt. Önskar jag hittade tillbaka till bloggandet. Då de hjälpte mig emot ångesten samt få ut de jag verkligen tänker. Hade en diskussion med Kenth ang de idag. Han hade inte ens varit in på bloggen på ett tag nu. Så då tänkte jag faktiskt blogga lite nu innan jag ska lägga mig. Sockret har börjat stabilisera sig med de höga doserna insulin. Har fått en propp i foten så jag kan knappt gå. Men de går frammåt. Emil är duktig som vanligt, har börjat prata mera & säger NEJ till allt även fast han menar JA. Sen hårdrockar han vid matbordet varje dag =)
Rasmus är fortfarande blöjfri & en olycka med några droppar på 18 dagar =))))) Han har börjat vilja göra mera saker själv, får mycket beröm & är min stora kille faktiskt. Bebisen i magen verkar tro att man kan flyga där inne =/ Trots att jag förklarat att de går faktiskt inte även fast ja har häng skinn =(
Går ner hela tiden gör jag också, senaste var en nedgång på -2kg på 14 dagar. Alltså summan av kardemumman är att jag är -19 kg sedan den 1/7-09. Jätte bra tycker jag då även fast de ser ut som att jag svalt en badboll eller flera.
Idag var mamma här och hjälpte mig städa, jag fick sova som en stock. Så nu är de jätte fint och rent. Sen var vi på lucia firande på dagis. Så söta tomtar jag har. Ska lägga in kort imorgon på dom. Kameran e nere och jag orkar inte springa ner. Efter de begav vi oss hem, väl hemma fick Rasmus följa med mormor hem och blir där till onsdag. Så himla tomt utan han =(
Tror att de är bra för han att han får vara liten hos mormor & morfar själv också. Emil får vara liten med mig själv också. Så nästa gång får faktiskt Emil åka till mormor så jag & Rasmus får tid själva =). Imorgon ska jag på möte på eftermiddagen igen, sen hem för att hämta Emil från dagis. Då ska vi bara mys pysa han och jag. Äta frukt och bada. De älskar han =)) Men nu ska jag faktiskt avsluta bloggen för idag och se lite tv innan jag somnar här. De var väl allt för mig denna gång..
Tjingeligen

God morron!


    Publicerat: 2009-12-08| 06:47:29

Uscha för att vara vaken så här tidigt. Vaknade redan vid halv fem av att något revs i lägenheten men har inte lokaliserat ÄN vad de var som hände. Skulle bara vilja somna om men de funkar faktiskt inte idag. Jag ska till barnmorskan & Emil ska vaccineras samt på en läkarundersökning på BVC. Vilket han får vara ledig från dagis idag, för ja orkar inte springa fram o tillbaka samt att han kan ju faktiskt må dåligt samt få feber av vaccinet. Så vi åker till dagis med Rasmus sen till BVC med Emil & vidare hem för att bara vara. Nu är man lite leds på detta jävla socker som jag har när jag är gravid. Antingen ligger jag lågt på morgonen eller högt vare sig vilket får jag spy som en dåre. Inge roligt alls. Sen har dom ökat doserna så himla mycket så ja vette tusan hur de här ska fungera. De får visa sig med tiden. Ska ialla fall på tillväxt kontroll den 22/12. Nej nu ska jag göra barnen klar så dom får i sig frukost medans en annan drömmer sig att man kan äta =/

Rasmus 4 år


    Publicerat: 2009-12-07| 13:18:03

Tänk att de var så längesedan man såg ljuset av denna lilla söta kille, man visste inte hur man skulle hantera alla känslor som kom. Han bara fanns där så ljuvligt fin och han var bara våran lilla kille. Alldeleds svart hår, så smal, runda söta kinder. Nu är han 4 år, lika fin, lika underbar. Självständig stor kille. Att man kan älska någon på de vis man älskar sina barn. Man vet nog inte vad äkta kärlek är förrän man får sina barn. Kärleken är enorm till barnen.
Rasmus hade kalas igår för att de skulle komma folk, då de är en måndag han fyller & folk jobbar. De som kom var min familj, mina kompisar, Kenths pappa firade Rasmus i lördags när vi var dit. Skickade ett sms till Kenths mamma men fick bara till svar "kan inte". Hon har inte ens grattat Emil när han fyllde 1 år, inte ett kort eller något, samma när han döptes inte ens ett kort då! Så vad hade man förväntat sig?! Jag trodde inte man straffade barn. Jag ger de chans på chans även fast ja ser hur de blir varje gång och Kenth fattar inte hur jag orkar. De är INTE oss de är synd om de är BARNEN!! Men vill man favorisera barnbarn så lär man väl leva med de då! Jag skulle ALDRIG I MITT LIV GÖRA SÅ EMOT ETT BARN!!
De är andledningen av att jag inte skrivit något. För vad ska man EGENTLIGEN säga när Rasmus som förstår frågar vart/vad/vem hans farmor är?! Just nu säger vi bara att hon inte har tid. Men de kommer den dagen då han förstår de också. Hur fan gör man då? De sista jag vill göra är att såra han.
Rasmus fick äta frukost i sängen och bara ha de bra, sjöng för han sen myste vi i sängen tills Emil inte alls ville vara med mera. Vi har faktiskt inte klätt oss ännu, ska göra plättar om en liten stund till dom för de ville Rasmus ha. Till middag ska han ha fiskpinnar & tatis ... hehe.. sötnosen min. Imorgon är de dagis för killarna igen & Rasmus ska ha lite fika bjudning på sin avdelning. Emil ska väl vara hemma eftersom att jag ska till barnmorskan & han ska på läkarundersökning med spruta och allt!! Nu har jag hungriga killar...so long

Kalas


    Publicerat: 2009-12-06| 11:54:02

Idag har vi kalas för Rasmus som fyller 4 år IMORGON. Har kalaset idag då de flesta är lediga osv. Tänkte bara uppdatera om de då jag inte alls har tid för bloggen eller något just nu. Ska försöka uppdatera er ikväll om allt som händer och sker hos oss.

Hipp Hipp Hurra för våran Rasmus idag =))